Bez lavandas lauka mums ir arī citi lauki, kur audzējam eļļas augu sēklas.

Kaņepes, sinepes un idra – šīs kultūras mēs neizvēlējāmies nejauši. To sēklas satur lielu daudzumu taukskābju, piemēram, Omega 3, 6 un 9, kas ir labvēlīgi cilvēka ķermenim.

No savāktajām sēklām ar auksto presēšanu iegūstam eļļas. Šī eļļas iegūšanas metode ļauj saglabāt maksimālo dabisko vitamīnu daudzumu.

Visas trīs eļļas var izmantot salātiem un arī kosmētiskiem nolūkiem.

Uz idras eļļas var arī cept! Tā kūšanas temperatūra ir 260 grādi pēc Celsija! Un tas būs interesanti cepšanas cienītājiem! Idras eļļas pievienošana mīklai var dot gatavajam produktam riekstu garšu.

Katras eļļas pamatā ir dažādu taukskābju kombinācija. Tas nosaka ne tikai produkta uzturvērtību, bet arī smaržu, krāsu un glabāšanas laiku.


Kaņepju eļļa.

Kaņepju sēklu eļļa izceļas ar savu dziedinošo sastāvu: vairāk nekā 80% taukskābju, kas nepieciešamas veselīgai ādai, matiem un nagiem,

Omega-3 un Omega-6 polinepiesātinātās taukskābes palīdz samazināt holesterīna līmeni

Hidra eļļa (Camelina Sativa)

satur 42-44% eļļas, kas satur labvēlīgas nepiesātinātās taukskābes. Attīra asinsvadu sieniņas no liekā holesterīna, uzlabo asins viskozitāti un normalizē asinsspiedienu

Sinepju eļļa

Piemīt oriģināla patīkama garša un aromāts. Satur piesātināto taukskābju glicerīdus. Uzlabo asins sastāvu un paaugstina hemoglobīna līmeni.